The War On Drugs : lost in their dream

Το 2005 στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ ο Adam Granduciel και ο Kurt Vile δημιούργησαν τους The War On Drugs. Από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 3 άλμπουμ με το τελευταίο Lost In The Dream να έχει μεγάλη απήχηση στην Αμερική και να πλασάρεται με αξιοπρέπεια και στα ευρωπαϊκά charts.

Με ήχο που κινείται από americana μέχρι τη λεγόμενη νεοψυχεδέλεια βγάζουν ένα αρκετά ευχάριστο και ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα με κομμάτια αρκετά δεμένα μεταξύ τους σαν ενότητες στη συνοχή κάθε δίσκου.

the war on drugs 3

Το mixtrack που ακολουθεί το κείμενο (και μπορείτε να έχετε πατήσει το play διαβάζοντας το), περιέχει χαρακτηριστικά του ήχου τους κομμάτια και από τους 3 δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει.

O πρώτος δίσκος Wagonwheel Blues (Taking The Farm στο mixtrack) αποτυπώνει ηχητικά το αποτέλεσμα της μουσικής συνεύρεσης και των ηχογραφήσεων του Granduciel(φωνητικά,κιθάρα) και του Vile(κυρίως κιθάρα) από το 2003 ως το 2008. Ας πούμε πως ένωσαν τα κομμάτια από τις ηχογραφήσεις που έκαναν όλο αυτό το διάστημα και προέκυψε αυτός ο δίσκος με την πλάστιγγα ηχητικά να γέρνει πιο πολύ προς το ροκ από ότι στην ψυχεδέλεια σε σχέση και με τους άλλους 2 που ακολούθησαν.

the war on drugs 2

Στο επόμενο διάστημα η μπάντα είχε ανακατατάξεις μελών και ο Vile αποχώρησε για να ασχοληθεί με τους δικούς του The Violators αφήνοντας τους Adam Grantuciel και Dave Hartley (μπάσο) να πάρουν πάνω τους την μπάντα. Το 2011 και αφού προηγήθηκε το Future Weathers EP κυκλοφόρησαν το δεύτερο άλμπουμ τους Slave Ambient. Έχοντας κατακτήσει πλέον τον ήχο που θα τους χαρακτηρίζει και στη συνέχεια και θα ορίζεται από τον ασταθή όρο νεοψυχεδελικό ροκ το άλμπουμ συναντά παντού μόνο θετικές κριτικές. Συνδέουν όμορφα τη νοσταλγία του κλασσικού ροκ με το φίλτρο του μοντέρνου ήχου καταφέρνοντας να κυκλοφορήσουν κάτι πρωτοποριακό σε αυτά τα ηχητικά μονοπάτια (Baby Missiles στο mixtrack) .

Το τρίτο άλμπουμ τους ήταν το Lost In The Dream, που ήταν ένας από τους αγαπημένους μου δίσκους τη χρονιά που πέρασε. Με την ηχητική πολυτέλεια τα κομμάτια να στέκονται και ξεχωριστά αλλά και ομοιόμορφα σαν δίσκος. Με ακόμα πιο ατμοσφαιρικό ροκ ήχο και με 4 σινγκλ (Under The Pressure και Red Eyes στο mixtrack) που γνώρισαν αποθέωση και στην αμερικάνικη και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Άκουσε το The War On Drugs mixtrack του Strike The Chord

Photo : pinterest.com


Σχολιάστε