Το Club των 27

Στη μακρόχρονη ιστορία της μουσικής υπάρχουν καλλιτέχνες που έχουν φύγει νωρίς. Υπάρχει όμως μια ξεχωριστή κατηγορία, ένα γκρουπ θα λέγαμε που από μόνο του είναι κάτι το ξεχωριστό και συνάμα περίεργο, Το Club των 27. Θα ρωτήσει κάποιος τι είναι αυτό; Είναι καλλιτέχνες που έφυγαν όλοι κατά ένα παράξενο τρόπο στην ηλικία των 27.

Ας πάμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί.

 

Robert Leroy Johnson:

Γεννήθηκε στις 8 Μαΐου του 1911 στο Hazlehurst του Mississippi. Από μικρός έδειξε ότι θα ήταν κάτι ξεχωριστό. Υπάρχει μάλιστα ένα περιστατικό που δίνει να καταλάβουμε ότι ο κιθαρίστας αυτός ήταν μοναδικός: Πολλές μαρτυρίες της εποχής λένε ότι μπορούσε να παίξει τα πάντα στην κιθάρα χωρίς να κουραστεί καθόλου. Άλλοι αναφέρουν ότι το χάρισμα του αυτό δεν ήταν ανθρώπινο και ότι μάλλον είχε συμφωνήσει με το διάβολο για να μπορεί να παίζει έτσι. Απεβίωσε στις 16 Αυγούστου 1938 από άγνωστη αιτία. Η επίσημη αναφορά ήταν ότι δηλητηριάστηκε από στρυχνίνη, κατά πάσα περίπτωση στο ποτό του. Ηταν γνωστός ως ο άνθρωπος των Blues. Ηχογράφησε μόλις 29 τραγούδια, τα οποία όμως επηρέασαν πάρα πολλούς από τους μετέπειτα μεγάλους μουσικούς. Θεωρείται ότι είναι ο πρώτος του Club 27.

 

Jesse Belvin:

Γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου του 1932. Τραγουδοποιός της R&B που απεβίωσε στις 6 Φεβρουαρίου 1960 από αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

 

Rudy Lewis:

Γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου του 1936. Τραγουδιστής των The Drifters που πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις 20 Μαΐου 1964.

 

Lewis Brian Hopkins:

Γεννήθηκε 28 Φεβρουαρίου του 1942. Ήταν ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας των Rolling Stones. Ένας πολυτάλαντος άνθρωπος. Μάλιστα στα πρώτα άλμπουμ παίζει κιθάρα, φυσαρμόνικα και κάνει και κάποια φωνητικά. Ο θάνατος του επήλθε στις 3 Ιουλίου 1969. Επίσημη αιτία θανάτου ήταν πνιγμός στην πισίνα. Η επίσημη έκθεση του ιατροδικαστή αναφέρει «θάνατος από ατύχημα».

 

Dickie Pride:

Γεννήθηκε 21 Οκτωβρίου 1941. Βρετανός τραγουδιστής της rock ‘n’ roll. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 26 Μαρτίου 1969 από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών.

 

Jimi Hendrix:

Γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 1942. Υπήρξε πρωτοποριακός ηλεκτρικός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός για The Jimi Hendrix Experience και Band Of Gypsys. Πέθανε στις 18 Σεπτεμβρίου 1970. Η αυτοψία έδειξε ασφυξία από εμετό ύστερα από το συνδυασμό υπνωτικών χαπιών και κρασιού.

 

Janis Joplin:

Γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1943. Έγινε γνωστή ως βασική τραγουδίστρια και τραγουδοποιός για τους Big Brother And The Holding Company, The Kozmic Blues Band και Full Tilt Boogie Band. Στις 4 Οκτωβρίου 1970 επήλθε το οριστικό τέλος. Επίσημη αιτία θανάτου, πιθανόν η υπερβολική δόση ηρωίνης.

 

Arlester “Dyke” Christian:

Γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου του 1943. Ήταν τραγουδιστής των Dyke And The Blazers. Είδε το τελευταίο φως της μέρας στις 13 Μαρτίου 1971 από πυροβολισμό.

 

Jim Morrison:

Γεννήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου του 1943. Υπήρξε ο κύριος τραγουδιστής των ιστορικών The Doors. Στις 3 Ιουλίου 1971 είδε το τελευταίο φως της ημέρας. Ως επίσημη αιτία θανάτου θεωρήθηκε η καρδιακή ανεπάρκεια. Ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε αυτοψία.

 

Les Harvey:

Γεννήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 1944. Ήταν κιθαρίστας των Stone The Crows. Είχε τον πιο παράξενο θάνατο από όλους του Club 27. Σε ένα live το οποίο και αποτέλεσε μοιραίο γεγονός της ζωής του, αφού έπαθε ηλεκτροπληξία αγγίζοντας ένα μικρόφωνο με τα βρεγμένα του χέρια στις 3 Μαϊου 1972.

 

Ron “Pigpen” McKernan:

Γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 1945. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και τραγουδιστής των Grateful Dead. Απεβίωσε στις 8 Μαρτίου 1973 από γαστρεντερική αιμορραγία συνδυαζόμενη με τον αλκοολισμό.

 

Linda Jones:

Γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 1944. Ήταν τραγουδίστρια της R&B. Πέθανε στις 14 Μαρτίου 1974 από διαβητικό κώμα.

 

Kurt Cobain:

Γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1967. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος, βασικός τραγουδιστής των Nirvana. Απεβίωσε στις 5 Απριλίου 1994. Οι Αρχές αποφάνθηκαν αυτοκτονία με κυνηγετικό όπλο.

 

Amy Winehouse:

Γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1983. Βρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός. Άφησε την τελευταία της πνοή στις 23 Ιουλίου 2011 από χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ.

 

Τσέκαρε:

Symphonic Metal: Τι ξέρεις;


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s