Ποιοι ειμαστε;

Authors:

Ερασμία Σφαέλου

eri

Έρη για τους φίλους και γνωστούς…

Πολλά χρόνια μουσικός και λίγα δημοσιογράφος, αποφάσισε να γίνει μουσικός δημοσιογράφος. Λάτρης του βινυλίου -αλλά και κάθε είδους δίσκου- ψάχνει εδώ και χρόνια μουσικές στα υπόγεια δισκάδικα, εμπλουτίζει την προσωπική της συλλογή και κηνυγάει νέους ήχους. Κρυφοί πόθοι; Το ραδιόφωνο. Το μικρόφωνο. Το ηλεκτρόφωνο.

Μέσα από το Strike the Chord, προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει τη σχέση της με τη μουσική. Έρευνα. Αυτό κάνουμε εδώ πέρα…

Μάκης Δαβιλάς

makis davilas

Από τα δυτικά της Αθήνας και με ένα μεγάλο διάστημα της ζωής του στην Εμίλια Ρομάνα και συγκεκριμένα τη Φερράρα.

Με αγάπη σε ό,τι εξελίσσεται μουσικά αλλά και σε ό,τι θυμίζει σα φωτογραφία περιόδους της ζωής, είτε ως μουσικός είτε με το να ψάχνει συνεχώς νέους ήχους στο ίντερνετ.

Με σπουδές στη φαρμακευτική και με καθημερινή ανησυχία για το τι συμβαίνει στην πραγματική ζωή και πώς οι άνθρωποι θα καθορίζουν μόνοι τους τις ζωές τους.

 

…και στον ήχο του Strike the Chord:

Θάνος Πανταζής

Thanos

Γεννημένος δυτικά από το ποτάμι πριν από 35 (;) χρόνια, στο ζώδιο Ζυγός. Μικρός στο σπίτι του έπαιζε με τα 45άρια δισκάκια, από το παλιό jukebox του παππού του, σκαλίζοντάς τα αδέξια επάνω σε ένα φορητό πικάπ Philips, κειμήλιο του πατέρα του. Αργότερα στο σχολείο, ανακάτευε μαύρες μουσικές επάνω σε έναν πράσινο Amstrad CPC6128, μαγειρεύοντας έτσι για τους φίλους του, τις πρώτες του οικιακές κασέτες στο stereo (ηχοσύστημα).

Με σπουδές (λίγο απ’ όλα), σε ακτινολογία, υπολογιστές, μουσική τεχνολογία και γερμανικά, και μετά από πολλά χιλιόμετρα εφημερίας στο λεκανοπέδιο της Αθήνας, σήμερα περιφέρεται αδέσποτος στο internet, μοιράζοντας δωρεάν και αφειδώς θεραπευτικές δόσεις μουσικής, με δραστική ουσία τo hip hop.

Λατρεύει τις ταινίες τρόμου, τα αθλητικά παπούτσια, την τέχνη του δρόμου και το πρόχειρο φαγητό.

Αγαπημένο του motto:
«If it ain’t from the heart / then it can’t be art / if you ain’t got proof / it cannot be truth.»
[Everlast]


Σχολιάστε